VanDusen Botanical Garden Visitor Centre – Perkins+Will

sustainable design, LEED, Living Building Challange, Organic ArchitectureIntegrating both organic architectural design and sustainable building practices, the VanDusen Botanical Garden Visitor Centre in Vancouver is by far the most beautiful project included in my study of deep green architecture thus far.
sustainable design, LEED, Living Building Challange, Organic ArchitectureDesigned by Perkins+Will and engineered by Integral Group, the VanDusen Visitor Centre was named the Most Sustainable Building of 2014 by World Architecture News and was Canada’s first project to apply for Living Building Certification. With LEED-NC-Platinum certification the structure was designed to be net-zero energy, net-zero waste, and net-zero water.
sustainable design, LEED, Living Building Challange, Organic ArchitectureIn photographing the VanDusen I really wanted to see if I could capture something a little bit more than had been captured in the past. Structurally the building is breathtaking, no doubt. However, could the careful addition of people into the imagery bring this space to life?  I think so…

6-16_VanDusen815-Edit 6-16_VanDusen444-Edit 6-16_VanDusen401-EditIt was such an honor to photograph this site and to continue giving the VanDusen Botanical Garden Visitor Centre the publicity it deserves. It is an exciting addition to my collection of Deep Green Building and has energized me to keep the project moving forward.

For the full photo shoot please visit the “New Work” gallery on my website:

www.emilyhagopian.com

 

 

One thought on “VanDusen Botanical Garden Visitor Centre – Perkins+Will

Comments are closed.